Scroll Top
1162 Budapest, Szent Imre utca 90.
IDŐPONTFOGLALÁS
111
Érmelléki Módszer®
Az Érmelléki Módszer többféle masszázstechnika és ízületi mobilizációs technika továbbfejlesztésével és egyesítésével jött létre. Ennek a speciális technikának és az ehhez társuló lágy mobilizációs nyújtásoknak több ezer ember vehette már hasznát. Pozitív hatásait több ezer vélemény támasztja alá.

Ízületi Mobilizáció,- lágy kimozgatás

Sajnos manapság a gerincferdülés, lumbágó, meszesedés, ízület beállás, lúdtalp, gerincsérv, mindennapos fogalmakká váltak. A ’csontkovácsolás, mint ősi gyógymód a köztudatban kissé misztikusnak tűnik Mindig is léteztek népi csontkovácsok, akik többnyire anatómiai ismeretek nélkül, az apáról fiúra szálló tudás birtokában gyógyítottak. A csodának tűnő eseteknek híre kelt, s messzi földről is érkeztek hozzájuk betegek. Kitűnő tapintó érzékükkel sok embert szabadítottak meg fájdalmaiktól, ficamaiktól, belső szervi problémáiktól.

 

A jó csontkovács sohasem okoz fájdalmat, így elkerüli a baleset lehetőségét. A fájdalom csökken, megszűnik. Gyógyulunk. Tünetet, fájdalmat nem kezeljük. A csontkovácsolás,(chiropractor) vagy a közérzetjavító átmozgatás, segítséget nyújt a szervezet öngyógyításában, gyors és rendkívül hatékony módszer.

A gyógyszerekkel ellentétben nincsenek káros mellékhatásai. Ha az embereknek helyén vannak a csigolyáik, akkor nagyon sok belgyógyászati probléma megelőzhető. Legfőbb javallatok: a módszer szinte minden területen hatékonyan alkalmazható, többek között mozgásszervi- és belső szervi betegségek, ízületi fájdalmak, sérülések, ficamok, zsibbadások esetében.

A csontkovácsolás ellenjavallatai: nyaki borda, nagyfokú csontritkulás (2 felett), a nyaki erek meszesedése, kiszakadt porckorong sérv, több sérv (3-4 felett), nyitott hátgerinc, csigolya becsúszás, csigolya ívszakadás, heveny gyulladásos állapot, fejlődési rendellenesség, friss gerincsérülés, a műtétek utáni 6-8 hetes időszak, várandósság, pánikbetegség, skizofrénia, autizmus, daganatos meg betegedés, /sugárterápia, kemoterápia alatt állók, friss törések/traumák, friss szalagszakadás, trombózis, sztóma, teljes bénulás/csak tolókocsival közlekedni tudók esetén nem javasolható a kezelés.

A lágy mobilizációs technikák mellett köpölyözéssel egészítem ki a kezelést.

Érmelléki Módszer védjegy

A köpölyözés során a vákuum friss vér és több oxigén beáramlását teszi lehetővé, ami egyenletesen átjárja a kötőszöveteket. Az elhasznált vért, a nyirok- és anyagcsere végtermékeit a véráramba pumpálja, amelyek a vesék irányába áramlanak. Megtisztítja a szöveteket a salakanyagtól.

A vákuum szívóhatásával vérbőséget okoz az adott területen, javul az itt lévő bőr, izom, valamint a területhez tartozó belső szervek vérellátása, vérkeringése, anyagcseréje, valamint a helyileg fellépő vérbőség aktivizálja a szervezet egy vagy több meridiánját, s így fokozza a energia áramlását.

A köpölyözés nagy előnye, hogy egyszerű, széles körben alkalmazható, hatása gyors és tartós, mellékhatása nincs, növeli a szervezet ellenálló képességét, kiválóan használható megelőzésre.

Ellenjavallatok a köpölyözésre:  vérzékenység, súlyos szívbetegség, cukorbetegség

Gerincpad/Denevérpad:

Így segít a denevérpad: Gerincsérv, isiász, porckorongsérv és hátfájás gyógyítása : nyújtás következtében a csigolyák eltávolodnak egymástól, a kilépő idegek felszabadulhatnak a nyomás alól, a gerincoszlopa rugalmas állapotba kerülhet. Megszűnhet a porckorong sérves állapota, a gerince újra egészséges és terhelhető lehet.

Derékfájás és lumbágó gyógyítása: A gerincnyújtás egy vákuumos állapotot hoz létre, aminek következtében a becsípődött képletek, ideggyökök felszabadulhatnak a nyomás alól.

Nyakfájás és nyaki sérv gyógyítása: A gerincnyújtó pad rendszeres használata lehetővé teheti, hogy az izomfeszülések megszűnjenek, a nyaki gerinc funkciója javuljon, mobilissé váljon.

Ellenjavallat: A denevérpad a használatot kizárhatja néhány betegség: csontritkulás, magas vérnyomás, glaukóma, tumor, korábban elszenvedett agyvérzé

Eszközök, amikkel még dolgozom: Masszázspisztoly, Activator, Droppágy